Scoala de soferi TDS Iasi

INSCRIERE

INSCRIERE SCOALA DE SOFERI IASI

 • Varsta

  18 ani pentru categoria B.

  Candidatii pentru categoria B , se pot inscrie si pot urma orele teoretice de cursuri in scoala de soferi cu trei luni inainte de implinirea acestei varste: prezentarea la examenul cu politia este insa conditionata de implinirea acestei varste.

 • Sanatate

  Candidatul trebuie declarat "Apt medical pentru conducere auto" de catre o institutie medicala autorizata unde va trebui sa completeze o Fisa medicala auto; aceasta presupune trecerea prin mai multe cabinete medicale (Interne, Chirurgie, Oftalmologie etc) si semnatura finala a directorului policlinicii.

 • Aptitudine psihologica

  Cel in cauza trebuie declarat "Apt psihologic pentru conducere auto" de catre un Laborator de psihologie autorizat. Examenul psihologic se face inainte de a incepe scoala de soferi Iasi, deoarece in functie de caracteristicile psihice si de aptitudinile celui examinat, psihologul poate face anumite recomandari.

 • Cazier

  Cazierul judiciar este documentul care atesta ca persoana respectiva nu a fost condamnata pentru savarsirea unor infractiuni.

ACTELE NECESARE SI MODUL DE OBTINERE PENTRU INSCRIERE IN SCOALA DE SOFERI IASI TDS

Pentru inscriere, candidatul va prezenta actul de identitate, va completa o cerere tip si va incheia un Contract de scolarizare.Pana la finalizarea cursurilor teoretice candidatii vor trebui sa aduca fisa medicala, avizul psihologic si cazierul judiciar.Fara aceste acte nu se poate incepe pregatirea practica.

Dosarul final in vederea prezentarii la examenul de obtinere a permisului cat.B va trebui sa cuprinda:

 • Dosar cu sina
 • Cerere tip
 • Fisa de scolarizare
 • Copia actului de identitate
 • Chitanta de plata a contravalorii permisului (68 lei)

Modalitati de obtinere a acestor documente:
a,b) Cererea tip pentru inscriere si Fisa de scolarizare, sunt formulare tipizate pe care le veti obtine de la Secretariatul scolii in momentul inscrierii.
c) Copia actului de identitate; e suficient un xerox dupa actul de identitate; nu e necesara legalizarea acestuia.
d) Formularul pentru Fisa medicala auto se obtine de la triajul unei policlinici autorizate. Studiati tabelul urmator si alegeti policlinica cea mai convenabila, in functie de pret, locatie si timpul dumneavoastra; tineti cont de faptul ca Policlinica nr. 1 si Policlinica nr. 2 sunt cele mai aglomerate, iar completarea unei fise dureaza cel putin cateva ore.

Institutia medicalaAdresaTelefonPret
Policlinica nr. 1Str. V. Conta nr.20232/240.95670.00 ron
Policlinica nr. 2B-dul Primaverii nr.40757732792110.00 ron
Policlinica C.F.R.Str. G. Ibraileanu nr.10232/216.42250.00 ron
Policlinica pentru SportiviStr Sendrea Hatman nr.20332/808.70855.00 ron
Policlinica pentru Elevi si StudentiStr. Toma Cozma nr.40232/267.62065.00 ron
Policlinica Angel-MedStr. Banu0232/277.04465.00 ron
Centrul Medical "Providenta"Str. Stefan cel Mare0232/215.94070.00 ron
Spitalul MilitarStr. General Berthelot nr.60232/266.268
interior 123
67.00 ron (Barbati), 77.00 (Femei)
SC Pro Life ClinicsStr. Anastaie Panu, nr.28-400232/215.90360.00 ron
Spitalul ArcadiaStr.Cicoarei nr. 20232/202.00260.00 ron

e) Avizul psihologic se obtine in urma unui examen psihologic efectuat intr-un Laborator de psihologie autorizat; va recomandam Laboratorul de psihologie rutiera "Auto-Praxis $ Route Security" situat in zona garii, in spatele farmaciei Semis, Str. Strapungere Silvestru Nr.7, Bl.I4, Sc.D, Ap.1, telefon 0232/260034; sunati la telefonul indicat si va programati; in acest fel castigati timp; examenul dureaza aproximativ o ora.
Harta
NOUTATE !
Acum puteti efectua examenul psihologic in cadrul scolii, chiar la inscriere.
Examenul psihologic nu se mai centreaza pe dihotomia APT-INAPT, ci urmareste consilierea si indrumarea cursantilor pentru a se adapta mai bine programului de scolarizare si ajutorarea celor la care se constata anumite probleme(hipertimiditate, neincredere in fortele proprii, deficiente de coordonare motrica, etc.). Demersurile psihologului il vizeaza atat pe elev cat si pe instructorul cu care acesta va efectua pregatirea practica, de aceea este necesar ca elevul sa il faca inainte de inceperea scolii, deoarece se pot face anumite recomandari cu privire la autovehicul sau instructor.

f) Cazierul judiciar il puteti obtine de la Inspectoratul Judetean de Politie, situat in Copou, Str. M.Costachescu nr.6, tel.302000

Programul de functionare
Luni, Miercuri, Joi8.30 - 12.30;13.00 - 15.00;
Marti8.30 - 12.30;15.30 - 17.30;
Vineri8.30 - 13.00;

Cazierul judiciar poate fi obtinut si de la ghiseul deschis recent la sediul Politiei Municipiului Iasi, Str. Otilia Cazimir nr.14

Programul de functionare
Luni,Marti, Miercuri8.30 - 12.30;13.00 - 15.00;
Joi8.30 - 12.30;15.30 - 17.30;
Vineri8.30 - 13.00;

Acte necesare:

 • Cerere tip (se completeaza la fata locului)
 • Actul de identitate al solicitantului (original + copie)
 • Cand cererea se depune prin imputernicit, aceasta va fi insotita de:
  1. Copia actului de identitate a solicitantului
  2. Copia actului de identitate a imputernicitului (care poate fi cetatean roman sau cetatean strain cu domiciliul in Romania)

Eliberarea cazierului:

 • - pentru toti cetatenii romani nascuti in Romania, cazierul se elibereaza pe loc
 • - Pentru cetatenii nascuti in strainatate, care poseda act de identitate romanesc, cazierul se elibereaza in 10 zile
 • - Cetatenii nascuti in strainatate, care nu poseda act de identitate romanesc, pot imputernici prin procura un cetatean roman, pentru depunerea actelor necesare obtinerii cazierului; in procura respectiva se va trece obligatoriu numele parintilor celui in cauza, data si locul nasterii sale.

Nu are dreptul sa se prezinte la examenul pentru obtinerea permisului de conducere, persoana care a fost condamnata printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, pentru o infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice, sau de omor, lovire sau vatamare cauzatoare de moarte, vatamare corporala grava, talharie sau furt al unui autovehicul, cu exceptia cazurilor cand a intervenit una din urmatoarele situatii:

 • au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei, amenzii penale, sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca;
 • a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;
 • a intervenit amnistia;
 • interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupatia de conducator de autovehicule, prevazuta la art. 64 lit. c din Codul Penal a expirat sau a fost revocata.

g) Chitanta de plata a taxei de examinare in valoare de 6 lei, se achita la Primarie (inclusiv la unitatile de cartier) sau la ghiseul de pe strada Primaverii(pasapoarte)

h) Chitanta de plata a contravalorii permisului, in valoare de 68 lei, se achita la orice ghiseu postal sau la Trezorerie ( langa Hala Centrala)

TARIFE

Tarifele practicate sunt:

Autoturism "Skoda Fabia"1200 RON
Autoturism "Seat Ibiza"1200 RON
Autoturism "Ford Fiesta"1200 RON

Tarife cu reducere pentru elevi si studenti:

Autoturism "Skoda Fabia"990 RON
Autoturism "Seat Ibiza"990 RON

Aceste tarife includ toate serviciile, inclusiv combustibilul si sunt valabile numai pentru autoturismele si instructorii apartinand scolii. Daca doriti sa efectuati cursurile practice cu un instructor atestat, care lucreaza independent si are contract numai pentru pregatirea teoretica cu scoala, atunci va veti inscrie la scoala, veti achita suma de 150 de lei reprezentind contravaloarea cursurilor teoretice, iar restul sumei, la instructorul respectiv. Tarifele pentru pregatirea practica practicate de acestia, sunt diferite de la un instructor la altul.

Instructori atestati care au incheiate contracte cu scoala T.D.S. pentru pregatirea teoretica a cursantilor (cursuri si chestionare scoala soferi):

Nr. crt.Nume instructorAutoturism
01.Alexandrescu CatalinLogan
02.Andries Liviu LaurentiuFord Fiesta
03.Apostol LucianFord Fiesta
04.Boidache IonLogan
05.Catrinescu ConstantinVolkswagen
06.Cioanca AurelianSkoda Octavia
07.Cirsmari FlorentinPeugeot 207
08.Costea MirceaLogan
09.Daria RodicaLogan
10.Costache MariaHyundai Accent
11.Iacob ValeriuVW Golf
12.Lungu MihaiOpel Astra
13.Merla Constantin ValeriuVW Golf 4
14.Mocanu MihaiOpel Corsa
15.Ivanschi SorinSeat Ibiza
16.Radu DanSkoda Fabia
17.Razlet Maria Sandero
18.Safta PetruLogan
19.Sava SorinLogan
20.Catrinescu VasilicaOpel Astra
21.Caruntu CatalinChevrolet Spark
22.Tudose IonFord Fiesta
23.Vieru SorinLogan
24.Istrate LucianLogan
25.Sangeap GheorgheToyota Yaris
26.Bors ConstantinLogan
27.Dominte RaduVW Polo
28.Ezariu MihaiSkoda
29.Gherasim CorneliuLogan

Tariful pentru o sedinta suplimentara sau de perfectionare este de 90 ron(inclusiv combustibilul)

INSCRIERE SCOALA DE SOFERI IASI - ON-LINE

Pentru buna desfasurare la inscriere in scoala de soferi Iasi, daca ati navigat pe site-ul TDS si v-ati documentat despre cererile in scoala de soferi,
va recomandam sa va intocmiti dosarul cu acte cat mai repede posibil. Daca intampinati greutati la inscriere in scoala de soferi Iasi, pentru solutionarea problemei va puteti adresa la secretariatul scolii.

Scoala de soferi Iasi | Prezentare scoala soferi Iasi | Inscriere scoala de soferi Iasi | Cursuri scoala de soferi Iasi | Chestionare scoala de soferi